3-daagse Intensive Presence in Leadership

Daarbuiten, achter alle gedachten van goed en kwaad, van meer en minder, van beter en slechter, is een veld. Daar zal ik op je wachten.

— Rumi

Een intensieve verdieping van jouw persoonlijk leiderschap
Deze 3-daagse intensive is ontstaan vanuit de behoefte van deelnemers aan het leiderschapsprogramma Power of Presence en andere ontwikkelingstrajecten op het gebied van bewustzijn. We bieden verdieping en voortzetting van de inzichten die eenieder daar ervaren heeft.

Met de Presence in Leadership Intensive versterken we je persoonlijk leiderschap en vergroten het bewustzijn van egopatronen die authentiek leiderschap in de weg staan. We staan stil bij wie of wat het ‘zelf’ nu is. De Intensive is georganiseerd rondom de vraag ‘vertel me wie je bent’, een vraag die zo oud is als de mensheid zelf en in tal van mysteriescholen in de oudheid onderzocht werd.

Download de leaflet

Zelfbeelden
Je gaat jezelf beetje bij beetje losweken van de zelfbeelden die je met jezelf meedraagt als mens en als professional of leider in een organisatie. Zelfbeelden die gebaseerd zijn op ervaringen van onszelf en van concepten in de wereld om ons heen. Waar ze ooit functioneerden als bescherming worden deze zelfbeelden door de jaren heen een obstakel. Ze vertroebelen je helderheid, je ervaring van het nu en je perceptie van de realiteit zoals deze zich nu aandient. Op basis van de oude Zen techniek ‘facing the wall of silence’ in aanwezigheid van ‘de ander’, ontdoe je jezelf stap voor stap van de zelfbeelden.

Het ego
Ons ego kent eigenlijk maar twee basisbewegingen: iets afwijzen en veroordelen of iets willen. Wanneer we leren ons bewust te zijn van dit proces van afstoten en aantrekken, dan kunnen we stoppen met het continue strijden tegen wat er is. Of stoppen met zoeken naar wat er niet is. Het resultaat is een ongelooflijke ontspanning omdat je gaat ervaren hoe moeiteloos en zorgeloos een leven kan zijn dat niet gedomineerd wordt door egopatronen. Als deze bezigheden van ego er niet zijn, is het alsof je samenvalt met het huidige moment en lijken de dingen vanzelf te gaan. Opeens doe je moeiteloos wat juist is en kom je in een ‘flow’. Dat is wat doorgaans bedoeld wordt met een leven in het nu.
Daarnaast zal jouw essentie zichtbaarder worden. Degene die je in werkelijkheid bent als je ontspannen bent en je ego en innerlijke criticus stilgevallen zijn.

Werkvormen
In de Intensive werken we met uiteenlopende werkvormen komend uit de bewustzijnsleer, psychologie, lichaamswerk en ademhalingsoefeningen. Daarnaast zullen we verschillende meditaties met elkaar beoefenen. Al deze vormen zijn erop gericht om meer ontspannen aanwezig te zijn in je lichaam. Hierdoor verdiept het contact met wie je in essentie bent en raken je lichaam en geest diep ontspannen. En in die ontspannenheid komt je ware zelf tot uitdrukking.

Voor wie
Deze Intensive is bedoeld voor deelnemers aan het leiderschapsprogramma Power of Presence en voor mensen die een verdieping zoeken in de Bewustzijnsleer en daar al kennis mee gemaakt hebben via eerdere coachtrajecten. De begeleiding is in handen van Erica Rijnsburger en Wijnand Schreurs.

Aanmelden