Masterclass onzekerheidsvaardigheid

Effectief om leren gaan met angst en onzekerheid, vraagt om het vinden van intern houvast en in jezelf

 

Onzekerheidsvaardigheid

Tweedaagse in company Masterclass onzekerheidsvaardigheid
Deze tweedaagse Masterclass onzekerheidsvaardigheid is geïnspireerd op hoe we tijdens de coronaperiode zijn omgegaan met angst en onzekerheid. Het is nu wel duidelijk dat omgaan met onzekerheid een kritische competentie is van moderne leiders.

In een complexe, VUCA wereld waarin alles met alles samenhangt en alles continu in verandering en beweging is, is het kunnen omgaan met onzekerheid en onvoorspelbaarheid voorwaarde om als leider en als organisatie wendbaar en vitaal te blijven.

We streven als mensen echter naar zekerheid en duidelijkheid en proberen dit met extern houvast te realiseren. Denk hierbij aan regels en protocollen, experts en de wetenschap. Effectief omgaan met onzekerheid vraagt echter een proces van binnenuit.

In onderstaande visual laten we zien wat het verschil is als je start bij het zoeken van zekerheid buiten jezelf of bewust bent van de onzekerheid en angst die binnen in jezelf aanwezig is.

Open en vast

Wat leer je in de Masterclass
De Masterclass onzekerheidsvaardigheid is een in company training voor 8 tot maximaal 12 personen. De Masterclass bestaat uit 2 losse dagen met een tussenperiode van 6 weken en wordt begeleid door Wijnand, Jacqueline en Pieter Klaassen. In deze Masterclass staan de volgende doelen centraal:

  • Inzicht krijgen in het verschil tussen een gecompliceerde en complexe wereld.
  • Inzicht krijgen in welke shift in leiderschap nodig is om adequaat leiding te geven in een complexe wereld.
  • Ervaren van het verschil tussen omgaan met onzekerheid vanuit een proces buiten jezelf en een intern proces.
  • Activeren en benutten van de intelligentiebronnen hoofd, hart en buik.
  • Inzicht krijgen in je eigen intelligentie van voorkeur en wat het vraagt om alle intelligenties optimaal te benutten.

De Masterclass is hoofdzakelijk ervaringsgericht en we reiken je tools aan om onzekerheidsvaardigheid in de praktijk te brengen. Persoonlijk als leider en in verbinding met je omgeving, team en organisatie. Een kans om je (project)team te laten ervaren wat de onmisbare onzekerheidsvaardigheid van ieders leiderschap vraagt.

Meer weten over deze in company Masterclass onzekerheidsvaardigheid en de mogelijkheden voor jouw team of organisatie? Neem dan contact op met Wijnand Schreurs via (06) 417 47 872 of Jacqueline van Onzenoort via (06) 515 48 967. Of stuur ons een mail.