Irene Aartsen

“Aandacht in het hier en nu geeft kracht en zorgt voor impact.”

Irene Aartsen is Manager Customer Care & Operations bij Eneco. Ze volgde het leiderschapsprogramma Power of Presence en pakte haar hardnekkige gedragspatronen aan.

Wat was voor jou de aanleiding om deel te nemen aan het programma?
Ik was al eerder getriggerd door oud deelnemers van het programma. Toen ik besloot dat ik graag een stap wilde maken in m’n leidinggevende carrière, werd dit traject me aanbevolen. Nu, twee jaar later, ben ik nog steeds blij dat ik het programma heb mogen volgen.

Wat is de impact van het POP-programma voor jou in je werk?
Het heeft me veel inzichten gegeven over mijn ‘zijn’ en me meer bewust gemaakt van de hardnekkigheid van m’n patronen. Tijdens het traject ben ik me ook bewust geworden van mijn lange “to-do” lijsten, enorme verantwoordelijkheidsgevoel en continue haast. Daarnaast heeft het me doen inzien dat ik mijn kracht beter kan inzetten en meer impact kan maken als ik in alle rust mezelf ben met mijn aandacht bij het hier en nu. Daarnaast heeft het me geleerd om meer geduld te tonen en te vertrouwen op mijn emotionele intelligentie.

Hoe ervaar je de impact in de rest van je leven: in je relatie en vriendenkring?
Die is minstens net zo impactvol als op mijn werk. Sterker nog, mijn patronen en haast zijn hier vaak nog dominanter aanwezig. Dit herkennen, hierop kunnen reflecteren en leren om hier anders op te reageren, heeft me ook in mijn privéleven meer rust en balans gebracht.

Waarom zou je deze opleiding aanbevelen aan anderen?
Omdat het ten eerste bijzonder is om professionals van andere organisaties zo persoonlijk te leren kennen en samen deze bijzondere reis door te maken. Ten tweede, omdat het een groot cadeau voor jezelf is als je weet wat jouw presence is en hoeveel impact je kan maken in je leiderschap, door echt aandacht te hebben voor wat er zich op dat moment voordoet.

<< terug naar testimonials