Jacomijne van Woerkom

Ik ben veel bewuster bezig met mijn welzijn: wat voelt goed, wat heb ik nu nodig en waarom voel ik me gehaast, onrustig of boos?

Jacomijne van Woerkom is interim- en verandermanager, eigenaar van JJS Change & Interim Management. Zij volgde Power of Presence en ervaarde dat ze het geleerde direct in de praktijk kon toepassen.

Wat was voor jou de aanleiding om deel te nemen aan het programma?
Ik was met name nieuwsgierig naar de combinatie van Oosterse wijsheid en Westerse kennis. Ik weet dat ik veel in mijn hoofd zit en had de behoefte om meer naar mijn intuïtie en gevoel te luisteren. Van het programma verwachtte ik mooie handvaten om mij hierbij te helpen. En dit is ook zeker uit gekomen!

Wat is de impact van het PoP-programma voor jou in je werk?
Ik ben er meer mee bezig wat voor mij goed voelt i.p.v. wat (ik denk dat) er van mij verwacht wordt. Ik kan me hier goed in vinden en heb hier vrede mee. Als zich conflicten aandienen, schiet ik minder in de inhoud en kan ik beter uitzoomen en van een afstand bekijken waar het hier echt om gaat. De onderliggende thema’s kan ik beter vastpakken. Daarnaast ben ik meer gaan luisteren naar mijn hart en buik. Dit was een pad wat al een tijdje op de achtergrond sluimerde en inmiddels heb ik mijn eerste stappen op dit pad ook daadwerkelijk gezet. Ik vermoed dat dit nog niet gebeurd zou zijn zonder het PoP-programma.

Hoe ervaar je de impact in de rest van je leven: in je relatie en vriendenkring?
Ik ben veel bewuster bezig met mijn welzijn: wat voelt goed, wat heb ik nu nodig en waarom voel ik me gehaast, onrustig of boos? Ook daarbij zoom ik uit en sta ik stil in het moment bij wat er is. Ik ben eindelijk gaan mediteren (wat ik me al lange tijd voornam) en heb baat bij de aangereikte ademhalingsoefeningen. Issues die spelen trek ik me minder persoonlijk aan en ik kan zaken beter bij een ander laten waar ze thuishoren. Daarnaast ben ik milder naar mijzelf, ‘label’ ik gebeurtenissen of gevoelens minder, maar accepteer ik dat ze er zijn. Het geeft me eigenlijk veel rust en stabiliteit.

Waarom zou je deze opleiding aanbevelen aan anderen?
Ik heb best veel opleidingen gevolgd in het verleden op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Het blijkt voor mij best lastig om de inzichten uit dergelijke opleidingen vast te houden en te integreren. Bij de inzichten uit het PoP-programma heb ik daar minder moeite mee. Het werkt direct in de praktijk. De vruchten die je plukt, zijn helder zichtbaar en daarom ook makkelijker vast te houden en in te passen in je dagelijkse leven.

<< terug naar testimonials