Jeannette van den Born

“Het is echt waar: al het gedrag dat ik laat zien, is besmettelijk voor anderen!”

Jeannette van den Born werkt bij Abrona als manager Behandeling & Expertise en volgde het leiderschapsprogramma Power of Presence. Zij heeft er tot op de dag van vandaag profijt van. We vroegen haar om haar ervaringen te delen.

Wat was voor jou de aanleiding om deel te nemen aan het programma?
De laatste jaren in mijn werk bij mijn vorige werkgever waren intensief. Ik had moeite om me te ontspannen en ik had het gevoel dat ik niet meer in mijn kracht stond. Ik wilde een volgende stap zetten om onder alle omstandigheden ontspannen te kunnen zijn en mijn gevoel voor humor weer terug te vinden.
Daarnaast merkte ik dat ik vooral taakgericht en resultaatgericht werkte in mijn rol als leidinggevende van een groot expertiseteam. Ik wilde een ontwikkeling doormaken van minder ‘fixen’ naar meer coachend, faciliterend en inspirerend leiderschap.

Wat is de impact van het POP-programma voor jou in je werk?
Ik ben veel bewuster geworden en heb veel inzichten opgedaan. Ik ben veel meer onbevooroordeeld als ik gesprekken in ga. Ik ben veel meer onderzoekende vragen gaan stellen vanuit een neutrale houding in de relatie met de ander. Vanuit meer rust en ontspanning. De druk in mijn werksituatie is zeker niet minder geworden, maar ik kan er zelf meer ontspannen in blijven. Ook ben ik beter in staat om grenzen en prioriteiten te stellen. Ik vraag me bewust af in elke situatie welke rol en bijdrage ik te leveren heb. Hierbij ben ik beter in staat om de inhoud over te laten aan anderen en vervul ik meer een faciliterende rol. Dat helpt me met het maken van keuzes en het behapbaar houden van mijn werk. Ik sta mezelf ook meer toe dat ik fouten mag maken en mag leren, het hoeft niet allemaal in één keer te lukken. Ik merk dat dit voor de mensen waar ik leiding aan geef, ook tot meer ontspanning leidt. Het is echt waar: al het gedrag dat ik laat zien, is besmettelijk voor anderen!

Hoe ervaar je de impact in de rest van je leven: in je relatie en vriendenkring?
In mijn relatie en vriendenkring ervaar ik veel spontaniteit en dat ik echt helemaal mezelf kan zijn. Ik sta mezelf steeds meer toe om deze staat van zijn en houding ook mee te nemen in mijn rol als leidinggevende. Hierdoor gaat het werk moeitelozer. Ik besef nu veel meer welke extra overtuigingen ik mezelf opgelegd heb wat ik van mezelf allemaal moet en niet mag in werk. Ik ben er steeds meer als Jeannette in plaats van als hoofd Behandeling & Expertise. Dat komt mijn effectiviteit en plezier in het werk erg ten goede.

Waarom zou je deze opleiding aanbevelen aan anderen?
Het is een mooie complete training door de combinatie van verschillende oefeningen, naslagwerk, locatie en externe workshops. Wijnand en Jacqueline zijn echt aanvullend op elkaar. Dat maakt hun samenwerking zo krachtig, zo verschillend. Het was een bijzondere ervaring die ik erg koester.

<< terug naar testimonials