Jolanda Vellekoop

“Niet meer een toeschouwer zijn maar meedoen en bijdragen met jouw potentieel.”

Jolanda Vellekoop is manager Mens & Organisatie bij ’s Heerenloo. Zij volgde het leiderschapsprogramma Power of Presence die haar hielp een verbindende leider te zijn.

Wat was voor jou de aanleiding om deel te nemen aan het programma?
Nieuwsgierigheid naar wat nog meer in mij is, wat ik graag naar buiten zou willen brengen. Wat er mogelijk zou zijn als ik meer lichtheid in mijn verantwoordelijkheid zou ervaren. Ik merkte dat ik bij het maken van toekomstgerichte keuzes vastliep in opvattingen en overtuigingen en dat aan de andere kant de onrust in mijn lijf bleef. Ik kwam niet verder en kon hulp en inspiratie vanuit andere perspectieven gebruiken. 

Wat is de impact van het PoP-programma voor jou in je werk?
Door meer in verbinding te zijn met mijzelf (hoofd én hart én buik) ervaar ik meer ruimte en minder normering. Hierdoor kan ik in verbinding met anderen er ook echt zijn. Ik neem de onderstroom meer waar dan dat ik mij verlies in de emoties die dit oproept. Door even te wachten en eerst waar te nemen kan ik beter onderzoekende vragen stellen en woorden geven aan wat er is of wat in eerste instantie niet gezegd wordt. In mijn werk in het mens & organisatie domein helpt dit mij om, in tijden van transitie en organisatieverandering, een verbindende leider te zijn. 

Hoe ervaar je de impact in de rest van je leven: je gezin en vriendenkring? 
Er is meer tijd gekomen voor andere dingen dan werk. Letterlijk door mijn keus om tijdelijk minder te gaan werken. Maar ook in mijn hoofd, het is daar minder druk met van alles wat moet. Die tijd en aandacht gaat nu meer naar mijn gezin, lummeltijd en stilte in de natuur, dansen of genieten van samen eten. Voor mij is het (nog) geen vanzelfsprekendheid om te ontspannen. Met regelmaat vind ik mijzelf terug in mijn hoofd. Glimlachen helpt dan, ik weet dan wat me te doen staat. 

Waarom zou je deze opleiding aanbevelen aan anderen?
Omdat het fijn is om in een groep te ontwikkelen met mensen die levenservaring hebben. Wijnand en Jacqueline weten samen een “holding space” te faciliteren waarin onderzoeken, ervaren, scherpe observaties, theorie en liefde hun werk kunnen doen. Deze opleiding biedt handelingsperspectief om leiding te geven aan je persoonlijkheid, je te verhouden tot de ambiguïteit om ons heen. Niet om een toeschouwer te zijn maar om mee te doen en bij te dragen met jouw potentieel.

<< terug naar testimonials