Joost Bloemarts

“Niet trekken en duwen, maar ‘aaien’.”

Joost Bloemarts  is Project Director Y-Towers bij AECOM for Union Investment Real Estate. Hij volgde het leiderschapsprogramma Power of Presence en ervaarde dat je niet altijd in control hoeft te zijn.

Wat was voor jou de aanleiding om deel te nemen aan het programma?
Je voelt dat er iets niet helemaal lekker zit, maar je kunt het niet helemaal plaatsen. En dan besef je dat al je aandacht en energie alleen maar naar je werk gaat: milestones, deadlines en anderen tevreden houden. Ik was helemaal vergeten om aan mezelf te denken en aan wat er voor mij toe doet. Dat is een heel geleidelijk proces.

Wat is de impact van het PoP-programma voor jou in je werk?
Ik ben er heel bewust van geworden dat het niet meer uitmaakt hoe hard je werkt, hoe hard je er aan trekt, of hoeveel uren je erin stopt. Die kar gaat niet harder vooruit. Alles en iedereen heeft namelijk een eigen tempo. Neem waar en loop dan domweg eventjes bewust op dat andere tempo mee, en ga vandaar verder vragen. Dan trek en duw je niet meer maar ‘aai’ die kar vooruit. Opeens trekt het team die hele kar.

Hoe ervaar je de impact in de rest van je leven: in je relatie en vriendenkring?
De manier hoe je je zelf voorstelt, hoe je er staat of bij zit en de rust en de aandacht die je uitstraalt, reflecteert in je omgeving. Power of Presence heeft mij dit laten voelen, laten zien en laten beleven.

Wat mij het meest geraakt heeft, is dat ik meer aanwezig ben en aandacht heb voor gesprekken en het ‘zijn’ met anderen. Ik maak mijn relaties bewuster mee. Ik geniet meer en intenser en bereik makkelijker diepgang. En ‘moeilijke’ mensen kosten we geen of veel minder energie.

Waarom zou je deze opleiding aanbevelen aan anderen?
“Life is a journey and take one step at the time.” De weg vooruit is niet altijd even duidelijk en dat is oké. Je hoeft niet alles te weten en je hoeft niet altijd ‘in control’ te zijn. Dit geldt op werk, maar ook thuis of zelfs op het hockeyveld. Je wéét dit natuurlijk al, maar na Power of Presence vóél je het ook echt.

<< terug naar testimonials