Marianne Legdeur

“Ik wist niet dat het mogelijk zou zijn; ik voel mij veel meer ontspannen, zowel mentaal als ook fysiek.”

Marianne Legdeur is Manager Werkzoekendendienstverlening AG UWV en volgde het leiderschapsprogramma Power of Presence. Zij noemt het programma een opleiding die écht het verschil maakt.

Wat was voor jou de aanleiding om deel te nemen aan het programma?
Loslaten is voor mij één van de grootste uitdagingen in het leven, zowel zakelijk als privé. Het was voor mij automatisme om met name te sturen naar resultaten en/of gewenste uitkomsten. Daar besteedde ik veel tijd en energie aan.
Ik had de wens om met het thema “loslaten” een stap te kunnen maken in mijn persoonlijke ontwikkeling, een stap naar een gevoel van meer rust en vrijheid. Dat kreeg ik, én veel meer…

Wat is de impact van het POP-programma voor jou in je werk?
Al gedurende de training werd er spontaan door collega’s (en ook door medecursisten) aangegeven dat zij een verandering bij mij zagen optreden. Mijn gezichtsuitdrukking werd als zachter en opener waargenomen, makkelijker benaderbaar, minder afstandelijk.
Daarnaast merk ik dat ik veel minder de neiging heb om echt te sturen; ik stel vooral nieuwsgierige vragen. Daardoor maak ik ruimte voor het nemen van eigen verantwoordelijkheid, en ontstaan oplossingen/aanpak als vanzelf.

Hoe ervaar je de impact in de rest van je leven: in je relatie en vriendenkring?
Door de training heb ik de verbinding tussen mijn hoofd en mijn hart kunnen maken. En als het nodig is, want natuurlijk schiet ik wel eens terug naar alleen het hoofd, kan ik die verbinding ook bewust opnieuw maken. Dat leidt er onder andere toe dat ik andere woorden gebruik om duiding te geven.
Mijn broer, met wie ik close ben, zei tegen mij: “Je bent er weer zus. Wàt heb ik je gemist”. En, ik wist niet dat het mogelijk zou zijn; ik voel mij veel meer ontspannen, zowel mentaal als ook fysiek. Ik ervaar steeds meer ruimte om te zijn wie ik ten diepste ben, c.q. oorspronkelijk altijd al was, voordat ik beïnvloed werd door conditionering. Het is alsof de er door de training een sluier is opgetild.

Waarom zou je deze opleiding aanbevelen aan anderen?
Power of Presence is een buitengewoon inspirerende opleiding die ik iedereen van harte gun! De opleiding is zeer afwisselend en er worden voor onderdelen regelmatig extern deskundige trainers ingevlogen. Ook wordt er interessante achtergrond informatie en literatuur aangeboden.
Onder de bezielende leiding van Wijnand en Jacqueline, worden er nieuwe deuren geopend en kom je buiten de gebaande paden werkelijk tot nieuwe inzichten en bewustzijn waarmee je na de opleiding jouw pad kunt vervolgen.
Power of Presence is een opleiding die écht het verschil maakt.

<< terug naar testimonials