Mark van den Broek

“Het zoeken van puzzelstukjes is ook wel een beetje verslavend in de zin van: wat is er nog meer en wat brengt mij dat? Ik word daar heel enthousiast van.”

Mark van den Broek is functiecoach en teamleider Bedrijfsbureau Klantgericht Aansluiten bij Stedin en volgde het leiderschapsprogramma Power of Presence. Hij leerde om niet meer zoveel te doen vanuit zijn hoofd, maar veel meer vanuit zijn hart en buik.

Wat was voor jou de aanleiding om deel te nemen aan het programma?
Ik ben er op geattendeerd door mijn manager die het programma zelf ook gevolgd heeft. Het doel was om mezelf als mens en als leidinggevende in de breedste zin van het woord te gaan ontwikkelen. Om inzicht te krijgen in eigen patronen en vooral dingen gaan zien die ik nog niet zag, waarvan ik me gewoonweg nog niet bewust was. Dus ontdekken van het potentieel waarop ik me verder kan ontwikkelen. Het was letterlijk voor mij een sprong in het diepe om te ontdekken wat ik nog niet ken. Dus echt bewustzijnsontwikkeling.

Wat is de impact van het POP-programma voor jou in je werk?
Het heeft mij heel veel rust gebracht. In het begin kon ik best wel gestrest zijn in mijn werk. Het was voor mij allemaal nieuw. Ik wist niet precies hoe ik ermee om moest gaan. Door de Power of Presence heb ik inzicht gekregen in mijn eigen handelen, mijn eigen valkuilen en ben ik vanuit bewustzijn meer in verbinding gekomen met mezelf en van hieruit met anderen. En met name de verbinding met mezelf, geeft me veel meer rust.

Hoe ervaar je de impact in de rest van je leven: in je relatie en vriendenkring?
Je ontwikkelt je niet als leidinggevende of als functie, maar je ontwikkelt je als mens. Ik ben niet alleen gegroeid in het werk dat ik doe, maar ook als echtgenoot, vader, oom en zoon. Mijn vrouw en kinderen herkennen dit ook in het dagelijks leven. Ik ben meer gaan stil te staan. Ik heb geleerd om niet meer zoveel te doen vanuit mijn hoofd, maar veel meer vanuit mijn hart en buik. Ik ben veel meer met liefde bezig, met dankbaarheid.

Waarom zou je deze opleiding aanbevelen aan anderen?
Omdat het bij iedereen nieuwe deuren opent. Het geeft je inzichten in dingen die je nu nog niet ziet. Later ga je ze zien en dan denk je: is het zo simpel? Ja, het is zo simpel. Maar als je het nog niet ziet, dan zie je het niet. Ik ben altijd op zoek geweest naar puzzelstukjes en die puzzelstukjes komen stap voor stap steeds meer op mijn pad en daarmee heb ik letterlijk het gevoel dat ik mezelf ont-wikkel van patronen die mij belemmeren. Ik heb niet de illusie dat ik ooit de hele puzzel in kaart heb, maar elk stukje is er een om te koesteren. Daar ben ik dan ook heel dankbaar voor. Het zoeken van puzzelstukjes is ook wel een beetje verslavend in de zin van: wat is er nog meer en wat brengt mij dat? Ik word daar heel enthousiast van. Er zit een vlammetje in mij dat aangaat op het moment ik iets nieuws zie. Ik krijg er energie van waardoor ik versnel.

<< terug naar testimonials