Robert Bansco

“Ik merk dat ik niet meer zo hard hoef te duwen of trekken als voorheen om impact te maken.”

Robert Bansco is Senior consultant bij Krachtwerk en volgde het leiderschapsprogramma Power of Presence. Hij noemt het programma een avontuur dat niemand mag missen.

Wat was voor jou de aanleiding om deel te nemen aan het programma?
Als manager van een groot Operationeel Team, wilde ik me graag verder ontwikkelen. Ik was aan het eind van een werkdag vaak vermoeid en snel geraakt. En dat terwijl ik weer alles had gegeven door te motiveren en acties uit te zetten om zo resultaat te behalen. Ik heb in mijn loopbaan al meerdere trainingen gevolgd die tools aanbieden om rationeel zaken te prioriteren, structureren, maar dat was niet wat ik nu nodig had. Ik heb voor Power of Presence gekozen omdat hier elementen in zitten, die voor mij nog onbekend waren en ook buiten mijn comfortzone.

Wat is de impact van het POP-programma voor jou in je werk?
Power of Presence heeft ervoor gezorgd dat ik bewuster ben van mijn aanwezigheid. Ik merk dat ik bij vergaderingen nu echt aanwezig ben. Ik ben me ook bewust van mijn resultaatgerichtheid en van mijn grote behoefte om te verbinden met de mensen om me heen. Ik merk dat ik niet meer zo hard hoef te duwen of trekken als voorheen om impact te maken. Door verbinden en vertrouwen geven, doet mijn team wat nodig is, en meer. Ik durf te beweren dat het zelfs beter loopt. In een operationele omgeving zijn er altijd incidenten; deze raken me niet meer zo persoonlijk als voorheen. Ik wil verbinden en rust uitstralen. Ik heb nu tijd om de grotere lijnen uit te zetten en daardoor belangrijke zaken op te pakken, leiding geven aan het team.

Hoe ervaar je de impact in de rest van je leven: in je relatie en vriendenkring?
Een van de inzichten van de Power of Presence is dat ik mijn gezin en onze kostbare tijd in dit leven op nummer 1 wil zetten. Daar leef ik nu naar in de besluiten die ik neem over bijvoorbeeld ouderschapsverlof, overwerk en vakanties. Het is zoveel fijner en gezelliger, doordat ik geduldiger ben geworden en lekker meespeel met mijn dochters van 3 en 5. Ik ben opnieuw gaan verbinden met een aantal vrienden waar ik echt fijne diepgaande gesprekken kan hebben. Daarbij heb ik mijn focus op materiële zaken laten varen en de vergelijking inclusief bijbehorende emoties (winnaar vs. jaloezie) staan ook de relaties met mijn vrienden niet meer in de weg.

Waarom zou je deze opleiding aanbevelen aan anderen?
Ik beveel de Power of Presence aan voor iedereen die toe is aan meer zelfinzicht, alle intelligenties wil gaan gebruiken en vanuit zichzelf wil gaan leven. Het is een prachtig programma waarbij je ontzettend leuke mensen ontmoet die allemaal op een open manier in de training staan. Daarnaast zetten Jacqueline en Wijnand samen met de special guests een avontuur neer dat niemand mag missen.

<< terug naar testimonials